viernes, 19 de septiembre de 2014

Casi 90 anys de futbol...

El futbol és l'esport més arrelat al nostre poble. Als anys 20, ja es va formar equip. Les dificultats que comportaven els desplaçaments de llavors van poder trobar solució amb el camió del Ton del Simon; equip i personal aficionat es situava dempeus a la caixa o asseguts en cadires, fent xerinola tot el viatge. Aquests trasllats d'inoblidable record per la gresca i el muntatge que comportaven, es feien més tard amb autocar.

D'aquesta fervorosa afició van sorgir figures destacades com és el cas del Josep Aubach, de cal Masó, que l'any 1934 va fitxar pel Barça a 1a divisió. Un altre capdavanter futbolístic va estar el Ramon Mòdol Piñol, de cal Quelet, que fitxà pel Manresa i després pel Barça; més tard va ésser al Mallorca.


Posteriorment, als volts del 50, van jugar a 1ª Divisió amb el Lleida, el Josep Cardet Bobet, de cal Sec, que fou un gran porter, i el Mateu Mòdol Guillamet, de cal Simon. Anys després van engrossir l'equip lleidatà el Ricard Garcia Barroso, el Benjamín Tersa Prim, de cal Jordi, i el Josep Mª Guiu Capdevila, de cal Barrumba.


Aquesta pedrera local que fornia equips de categoria, va trobar resposta a casa en pujar a 2a Regional i continuant amb aquesta línea de figures destacades, tenim el David Capdevila Guiu que ha estat jugant uns anys amb el Lleida a 2a divisió fins la temporada 1990-91. Aquest bon jugador que combina l'afabilitat, la força i la destresa, milita a les files del Fraga, a 2a divisió B, durant la temporada 1991-92.




Als nostres dies ha minvat malauradament l'afició per aquest esport multitudinari, almenys en allò que fa referència al futbol local. Confiem que no es trenqui aquesta cadena i esperem que en anys veniders sorgint noves figures.


Extret del llibre: MONTOLIU DE LLEIDA, passat i present (editat per l'Ajuntament)

No hay comentarios:

Publicar un comentario